dimecres

I... ARRIBA L'HORA DEL COMIAT

Després de tot aquest desplegament de recursos per a la vostra aula d'educació física: jocs per treballar les habilitats motrius, les destreses bàsiques, jocs tradicionals, jocs alternatius, malabars, esports adaptats, dinàmiques de grup, jocs amb implement, recursos per crear material alternatiu, contes sobre com educar, vídeos i documents interessants, fotografies variades, etc.; espere que tot aquest material vos siga de gran utilitat. Molts dels recursos vols he deixat a la vostra disponibilitat després d'haver-los posat en pràctica ja durant la meua experiència com a monitora i han resultat efectius. Altres documents han sigut incorporats pensant en la millora en la progressió i evolució del nen davant el seu desenvolupament integral. 
Espere que vos siga de profit, que vos animeu, ho proveu i que vos isca el millor possible i, sino, de tota experiència s'aprén i ens hem d'esforçar per saber com millorar. 


I davant qualsevol dubte, aclaració, suggeriment, consell... o qualsevol altra cosa, no dubteu en contactar amb mi o deixar-me un comentari.

Patri i l'Educació Física!!!


ELS CINC SENTITS (WEBQUEST PRÒPIA)

Per últim, vull deixar-vos la meua pròpia Webquest que tracta sobre els 5 sentits. Aquesta Webquest té les activitats estructurades segons el sentit del qual parlem en cada moment i algun vídeo sobre els sentits i algun conte que està molt bé.
Quan parlem de l'educació física no hem de parlar necessàriament d'una sessió en la qual els nens han de córrer i jugar per aquest simple fet de moure's d'un lloc a altre; hi ha molts altres aspectes que es poden treballar, i aquesta Webquest pense que ens duu a un d'aquests recursos.
Podem practicar totes aquestes activitats al pati per experimentar sobre les sensacions i els sentits dels alumnes i experimentar què i com sent casdascun d'ells. Vos anime a provar-ho! Cliqueu damunt la imatge per poder veure la Webquest elaborada:


https://sites.google.com/site/litinerari/home


COM EDUCAR

Ara que ja estem acabant, vull compartir amb vosaltres dos llibres molt interessants. 
El primer tracta sobre una guia didàctica per al docent en la qual trobem tot allò que hem de saber per treballar a l'aula. En aquest llibre trobem la metodologia necessària per saber com actuar davant qualsevol situació, com dirigir al grup, com afrontar les dificultats que ens trobarem a l'aula, com organitzar-nos, com actuar i com avaluar. En definitiva, un llibre molt complet que convé llegir:


I el segon és un llibre que parla sobre "Com educar les emocions". Aquest llibre també el considere molt important ja que les emocions desenvolupen un element fonamental en el desenrotllament del nen, i més en aquestes edats. Podeu llegir-lo a continuació:

XERRADA A PARES

La relació que l'escola estableix amb les famílies és un pilar fonamental en el desenvolupamet educatiu dels alumnes, ja que considera que els pares són els primers educadors i, per tant, són fonamentals en l'educació que l'escola vol impartir. Esta és una de les principals raons per les que hem de realitzar, de tant en tant, xerrades per orientar als pares sobre la progressió dels seus fills i per fer que la seua participació i valoració siga significativa i important. Així acostarem els pares a l'escola i els comprometrem amb la seua línia d'acció valòrica.
 Aquestes xerrades es faran de manera trimestral, és a dir, cada vegada que s'acoste l'acabament d'un trimestre ens reunirem.
Els pares poden donar qualsevol aportació sobre la informació d'un tema en concret per donar a l'escola, el qual pensen que és important; d'aquesta manera es parla en el grup i es posa a debat per extreure'n les possibles conclusions.
Ací vos deixe un model, com a exemple, que podeu seguir per realitzar aquest tipus de reunions:


Publish at Calameo or read more publications.

A més m'agradaria deixar-vos un enllaç que ens duu a una pàgina molt interessant. Si cliqueu al damunt de la foto ens durà a ella. Aquesta pàgina va dirigida als pares i a les escoles i dóna informació i diferents notícies sobre l'àmbit educatiu. Algunes de les més interessants que he trobat són: "Tecnoaddiccions, nou perill adolescent", que parla sobre les possibles addiccions que pot generar la tecnologia si no la utilitzem amb cautela; la possitivitat; l'abús infantil i com prevenir-lo; "adaptar les vacacions a les necessitats del xiquet", ja que de vegades ens olvidem que el seu temps lliure és important i sols volem que treballe més i en més coses; etc. Si voleu saber-ne més, ja podeu adentrar-vos a la pàgina!

http://www.padresycolegios.com/

dimarts

DINÀMIQUES DE GRUP



Una altra manera de treballar a l'aula pot ser realitzant dinàmiques de grup. Les dinàmiques de grup són ferramentes emprades per treballar diversos temes de manera que els membres puguen treballar i treure conclusions de forma pràctica i amena, en la major part dels cassos. S'empren per aspectes molt diversos i per potenciar la participació i la conciència de grup.
Ací vos deixe alguns de les dinàmques de grup que jo he treballat amb nens i que han resultat ser
                                              molt possitives. Vos anime a practicar-les!


I per si vos pareix poc, vos deixe un document d'una recopilació d'uns 456 jocs i dinàmiques d'interacció grupal, per poder practicar-los durant les sessions d'educació física, ja que impliquen moviment, són motivants, potencien la coordinació (molt important durant l'etapa d'Educació Primària), la creativitat, imaginació, etc., és a dir, contribueixen a un desenvolupament integral del nen:

PRACTIQUEM A TRAVÉS DEL CONTE

Avuí anem a treballar de manera diferent. En el procés de l'ensenyament/aprenentage en els nens és fonamental potenciar la lectura; i en l'àrea d'Educació física també es pot contribuir a la millora d'aquest hàbit. Quan parlem d'una sessió en aquesta àrea, mai pensem en fer-la a partir d'un llibre, d'un conte o d'una lectura, però és important la varietat i fomentar als xiquets la seua pràctica des de les màximes possibilitats i amb un ampli ventall de propostes. 
Per això, aquesta vegada, vaig a deixar-vos un enllaç a una unitat didàctica anomenada "Els contes motrius" que busca la pràctica d'activitat física i l'expressió corporal a través dels contes.
Si cliqueu damunt la imatge podreu anar a la pàgina en la qual es troba la unitat didàctica:

http://www.efdeportes.com/efd122/animacion-a-la-lectura-a-partir-del-area-de-educacion-fisica.htm


I ací vos deixe un vídeo en el qual es narra un conte i els participants han de fer tot el que passa en  la història contada. Vos anime a que feu aquests tipus d'activitats perquè els nens s'ho passen molt bé i sense adonar-nos estem fent que desenrotllen la seua imaginació i creativitat.


dissabte

CONSTRUÏM UNA INDIACA

Aquesta vegada vos ensenyaré com podem construir una indiaca per poder fer diferents activitats amb els nostres alumnes, amb un altre recurs construït per ells mateixos.
Primer vos ensenye un vídeo per saber com construir la vostra indiaca:



I ací teniu un enllaç que ens duu a una pàgina web en la qual tenim totes les progressions per poder jugar a la indiaca. Cliqueu sobre la imatge per poder visitar la pàgina:

http://www.efdeportes.com/efd142/progresion-para-jugar-a-la-indiaca.htm

Tot el que siga construir algo per ells mateixos, a la vegada que estan entretinguts també els resulta interessant. A més tenim les progressions per poder practicar un altre tipus d'activitats que no són tan conegudes com quan practiquem la resta d'esports. Endavant!

RUGBY


I per últim, parlant d'esports, anem al rugby. Un esport no especialment practicat a les escoles, però que si el plantegem bé i l'adaptem a l'edat a la qual el volem treballar, en aquest cas al tercer cicle, pot ser molt divertit. Ací tenim les corresponents progressions, totes fetes amb cura ja que estem fent un esport de contacte amb xiquets. Es tracta de fer l'adaptació al baló, el passe i conéixer un poc el joc.


Sabeu què és el Rugby tag? És el rugby adaptat a l'etapa escolar perquè els nens practiquen l'esport amb les adaptacions i les proteccions corresponents. Ací teniu una proposta per practicar el Rugby tag a la vostra aula d'Educació Física, amb les proteccions, adaptacions, regles i diferents exercicis:



VOLEIBOL



Ara anem al voleibol. Ací teniu el document començant pel contacte amb el baló, després el toc de dits, el d'avantbraç, els serveis, el bloqueig, remat i les combinades. Cada sessió amb els seus corresponents exercicis, per poder arribar a conéixer el voleibol i saber practicar un poc aquest esport:



A més vos deixe un document en el qual podeu vore els gests tècnics propis del vòlei i la seua execució i correcció, per tindre un poc en compte com col·locar cada part del cos i tenir cura per no fer-se mal a cap lloc:

FUTBOL


El futbol és l'esport preferit pels nens a l'escola. Si volem practicar-lo, ací teniu una sèrie d'exercicis per fer començant pel contacte amb el baló, el passe, el colpeig, el regat, etc., fins arribar al joc en sí, igual que anteriorment amb el bàsquet. Aquests exercicis són molt útils perquè van estructurats pas per pas, treballant els diferents elements en diferents sessions fins arribar, finalment, a practicar l'esport. D'aquesta manera podem vore una progressió i, a més, aquelles persones que no se'ls dóna gaire bé en poden aprendre.

BÀSQUET




I si practiquem els esports? A la nostra aula també podem practicar els diferents esports amb una progressió dels elements que el componen. Així començaríem amb exercicis del que és més bàsic i acabaríem per practicar l'esport complet. Ací vos deixe els exercicis estructurats de manera més senzilla a més complexa sobre el Bàsquet. Aquests exercicis han estat provats en classe i he de dir que el bàsquet és un esport que acaba agradant molt als nens i és molt complet.


divendres

ANEM A LA PART TEÒRICA:

Realment estem preparats per ser docents? Per poder exercir cadascún dels moviments i tasques amb els nostres alumnes hem de saber com actuar en qualsevol moment. Per això vaig a deixar ací un document que desplega 10 temes essencials que s'han de saber com a docent de l'educació física. Aquests temes s'han de saber per poder aplicar la programació anual a l'aula de la millor manera possible i per treballar el desenvolupament dels nostres nens de manera progressiva i adequada, exercint una correcta funció en el seu organisme i tots els seus músculs que el componen. Per això és essencial saber el seu funcionament i la manera més correcta de treballar l'esport i l'educació física atenent a l'edat a la qual ens estem dirigint. Depenent d'açò podrem escollir aquelles activitats o exercicis que creiem millor per a arribar a l'objectiu establert. Ací davall teniu els 10 temes i espere que us siguin de profit:

WEBS I VÍDEOS ESPORT ADAPTAT I ESPECÍFIC

A continuació vos deixe l'enllaç a una pàgina web molt completa sobre diferents esports adaptats de diferents discapacitats, amb recursos variats, federacions, fundacions, organismes i molt més. Si cliqueu sobre la següent imatge podreu accedir a l'enllaç:

http://www.buscadeporte.es/inicio/deporte-adaptado/

A més vos deixe alguns dels vídeos sobre els esports adaptats i específics dels quals vos he parlat anteriorment. Aquests vídeos són una passada!

Bàdminton adaptat:


Goalball:


Bàsquet adaptat:


Esquí:


Boccia:



ESPORTS ESPECÍFICS

Després de veure alguns dels esports adaptats que podem practicar a l'aula, vos proposaré alguns dels esports específics que practiquen les persones amb diferents discapacitats. Aquests esports ja tenen nom propi, perquè són esports que es practiquen de manera oficial. Jo quan anava a l'escola vaig practicar alguns d'ells i em va agradar molt poder conéixer un poc d'aquests. Per això pense que és de gust tractar-los, ja que cada vegada que vos propose algo parle des de l'experiència i/o el coneixement.

El goalball és un esport per a persones amb discapacitat visual. Nosaltres a l'aula utilitzaríem un baló amb uns cascavells incorporats o subjectes al baló, i per delimitar el camp enganxaríem una corda amb adhesius al terra. Per saber-ne més, ací vos deixe un document on podeu trobar totes les regles, els jugadors, mesures i característiques del camp, etc.


A més, teniu la corresponent presentació perquè tingueu les coses més clares:


Un altre esport que podeu practicar a l'aula és la boccia. És molt paregut a la petanca, però quan la discapacitat és d'un grau elevat s'utilitza una canaleta per poder fer llançar la pilota. Aquest esport el practiquen persones amb discapacitat motora, psíquica, problemes de mobilitat i altres. Ací teniu més informació:



Per últim vos presente el showdown, una espècie de pin-pon, esport específic per a persones que presenten una discapacitat visual:

I SI PRACTIQUEM L'ESPORT ADAPTAT?

És interessant que els nostres nens coneguen els esports habituals però de manera adaptada, com els practiquen les persones que presenten alguna discapacitat. Per això vos deixe ací els reglaments de diferents esports amb les adaptacions dels camps perquè ho practiqueu amb els alumnes. Ja voreu com els agrada i mostren interés.

Així tenim l'adaptació al bàsquet, voley sentat, atletisme, el tàndem, el bàdminton, l'esquí i el futbol sala, consecutivament:


dimecres

ESPORT ADAPTAT

No heu pensat mai en practicar a l'aula alguns dels deports adaptats? En la nostra aula podem trobar-nos amb algún alumne que presente alguna discapacitat; per això aquesta vegada vos parlaré sobre la meua experiència davant d'aquest tipus d'alumnat.

Referent a l'educació física, la hidroteràpia és molt bona per al desenvolupament d'aquests alumnes:


Per això, mentre anem a la piscina a practicar l'activitat al medi aquàtic podem aprofitar per fer aquests tipus d'exercicis amb ells, o algún tipus de joc entre tots on la persona amb discapacitat es senta protagonista i integrada entre els seus companys:


L'ús de vehícles com les bicicletes també fomenta molt la participació dels nens i es senten a gust. Està clar que per això ja és prescindible tirar mà de recursos econòmics, però amb voluntat i esforç tot és possible:


Ací veiem una foto on tots els nens, tant amb discapacitat com no, gaudeixen del dia a l'esplai:


 Quan estem a l'escola podem practicar alguns dies l'esport adaptat al nen que presenta la discapacitat, per veure que ell també és protagonista a l'escola:


A més, si podem hem de concienciar a la gent sobre la importància de la inclusió d'aquestes persones a la societat i la necessitat de fer que tinguen una millor qualitat de vida. Ací un exemple, en el qual el meu gran company Jimmy està enmig d'una xerrada a Càceres i just a la pantalla de darrere estic jo exercint la meua funció com a professional dins de l'esport adaptat:


A continuació vos deixe el documental de l'Associació "Condenados al Bordillo", en la qual he treballat durant uns anys, perquè pugueu fer-se una millor idea d'allò que anomenem esport adaptat:



I per si encara en voleu saber més, si cliqueu damunt la següent imatge anireu a la pàgina oficial de l'associació:

http://www.condenadosalbordillo.org/

Per últim, vos deixe un document sobre l'anàlisi de les barreres arquitectòniques d'un centre, perquè pugueu vore els impediments que se'ns poden presentar i la importància de l'accés a les instal·lacions per part de tot l'alumnat, ja que tots ens mereixem ser tractats per igual:

dimarts

PREPAREM UN VIATGE D'ESQUÍ!

Quan anàvem a l'escola ens agradava molt anar a eixos viatges preparats pel nostre mestre d'educació física per anar a esquiar. A més que practicàvem l'esport podiem gaudir dels nostres amics de classe i compartit molts moments.

Per això, vos presente el meu projecte d'un viatge a Andorra, a peu de pista de Grandvalira. El viatge està programat per a l'últim cicle de Primària i l'eixida es farà des de Dénia. 
En el projecte està establert l'horari de les diferents activitats, el pressuposts i requisits necessaris. 
Estaria molt bé fer un viatge com aquest amb els nostres nens, així que heu d'animar-vos!

SESSIÓ AMB IMPLEMENTS.

Sessió amb implements a l'aula d'educació física: com treballarem? Cliqueu sobre la següent imatge per trobar una proposta didàctica:
http://www.efdeportes.com/efd139/los-implementos-en-una-sesion-de-educacion-fisica.htm

I heu pensat en crear vosaltres mateixos, amb els alumnes, el vostre propi implement i inventar un nou joc? Jo ho he provat i va ser molt divertit. Amb botelles retallades i pintades vam elaborar un implement i vam construir el següent joc, original, entretingut i divertit al mateix temps:

FLOORBALL

No sabeu què és el Floorball? Cliqueu sobre la imatge per saber de que tracta:

http://www.educacionfisicaenprimaria.es/uploads/4/2/1/3/4213158/_ficha_floorball.pdf

Ací teniu alguns circuits i exercicis preparats per practicar el floorball a l'aula tant de manera individual, com per parelles o en grans grups:

A més vos deixe un document sobre el floorball i els seus components, de qué tracta, les regles, diferents exercicis i com es juga. Endavant!

EL PITXER. ADAPTACIÓ DEL BEISBOL.

El joc del Pitxer és per iniciar el beisbol amb els nens de l'educació Primària. Tot allò que vos presente pense que és el més efectiu perquè els nostres nens assoleixin les competències i els objectius que ens hem proposat abans de començar. Aquest joc dóna inici a la familiarització d'un nou esport com és el béisbol, començant amb la mà i amb una pilota gran de goma o espuma; es pot jugar també amb el peu; primer llançant la pilota i després colpejant-la; i finalment amb el bat de beisbol amb diferents tamanys de pilotes fins arribar al més petit. El bat serà d'espuma perquè els nens no hi córreguen cap perill.
D'aquesta manera exposaré diversos recursos perquè pugueu entendre de qué consta aquest joc i de quina manera el podeu practicar a l'aula. Es presenten varietats i podeu escollir la que vos parega més idònia.Ací teniu una presentació de tot el que ens convindrà saber per començar:



I ara un vídeo divertit acompanyat del nostre amic Goofy:

LA PILOTA VALENCIANA

Un altre esport que no podem deixar de practicar!
La Pilota Valenciana és l'esport per excelència de la Comunitat Valenciana, i per això hem de fer que els nostres alumnes el coneguen i no perguen la cultura i valors de la terreta.
Primer vos deixe un vídeo perquè vegueu com es fabrica la protecció de les mans per poder jugar amb seguretat. Aquesta protecció va exactament dirigida per a una sessió d'educació física a l'escola i es fa sobre un guant per tindre ja la protecció feta per poder jugar altres vegades i estalviar temps:



Una vegada feta la protecció quedarà com podem vore en la següent imatge, en la qual si cliquem al damunt ens durà a un blog sobre la Pilota Valenciana. Aquest blog ens diu com ensenyar la Pilota Valenciana al tercer cicle de Primària i ens proposa una Unitat didàctica, de 6 sessions, amb diferents activitats:

http://pilota-valenciana.blogspot.com.es/

Per si encara no en teniu prou, ací vos deixe dos documents, corresponents a dos unitats didàctiques diferents, perquè pugueu elegir de l'àmplia gamma d'activitats, aquelles que més vos agraden o que vos pareguen més efectives per treballar amb els nens:


Publish at Calameo or read more publications.

 Ací teniu una unitat didàctica del més completa, amb activitats, altres recursos de l'educació física i amb un poc d'història...

ANEM A FER MALABARS!

Si tenim l'ocasió d'ensenyar a fer una progressió amb malabars amb els nostres alumnes no hem de deixar-la pedre. Els malabars potencien la concentració, la imaginació, coordinació i la creativitat. Aquestes presentacions estan dissenyades per mi i posades en pràctica. En totes elles es seguix una progressió en la qual es comença del nivell més baix, per arribar a fer finalment coses ja més complexes. Aquesta progressió és efectiva si el nen li dedica temps i al final acaben molt contents amb el resultat. Aquesta entrada sobre els malabars ja va dirigida als més grans.

Per começar vos deixe la presentació dels malabars amb pilotes. A continuació teniu un vídeo per construir les vostres pròpies pilotes. Quan estem a l'aula podem construir-ne una amb els nens i podem dir que les altres dos se les fabriquen a casa i les porten al següent dia, per poder començar amb la sessió.


Endinsant-nos a la presentació, aquesta ens parla sobre els malabars i els seus avantatges, seguidament de la progressió dels malabars amb una, dos i tres pilotes:



Ací teniu alguns vídeos en els que vos ensenye progressions per arribar a fer els malabars amb les tres pilotes. Ànims, tot és possible!








Després de fer malabars amb pilotes podem veure altres maneres de fer malabars... Ací tenim la construcció dels malabars amb les caixes. En aquest cas jo les vaig construir amb brics de llet, i la vaig decorar al meu gust amb diferents fotografies. El que es pot fer és diferents malabars movent la caixa d'enmig de diferents maneres, per la cintura, baix cama, etc. o ja fent moure altres caixes. Açò últim ja és més per a experts, però de totes maneres a la presentació teniu els malabars de manera progressiva, per poder treballar de la millor forma possible.


projecte caixes from PatriceeLove

Vos deixe 4 vídeos, perquè pugueu fer-se una millor idea de les progressions de les quals vos estic parlant. Comencem movent caixes, passem a altres parts del cos com les cames i acabem redondejant la cintura i altres malabars més complicats.










Per últim tenim les carioques. Ací vos deixe una presentació sobre com fabrica-les i com seguir la seua progressió:

 

diumenge

EL MEDI AQUÀTIC

Per ser un bon mestre hem d'aprendre a fer ús de tot allò que en podem treure profit. Així que qualsevol recurs que puguem utilitzar i que tinguem al nostre abast hem de saber treure-li partit.
Dit açò, vos deixaré ací uns projectes sobre activitats i sessions que podem fer amb els nostres alumnes a la piscina. Així si algun dia es pot tenir accés a la piscina del poble, aprofitarem aquesta oportunitat per fer que els nens puguen practicar l'educació física en un medi diferent a l'habitual i que ho gaudeixin amb els seus companys.

Primer començaré per deixar-vos algunes activitats que es poden fer amb els més petits (entre 3 i 6 anys), una sessió de familiarització i primer contacte amb l'aigua, perquè perguen la por, i una sessió per treballar la natació, tots documents, respectivament, i tots referents als nens entre aquestes edats.



Publish at Calameo or read more publications.

A més vos deixe unes presentacions, ja més encaminades a la natació i la seua progressió, sobre els diferents estils de natació que hi ha. Així si tinguereu millor disponibilitat a la piscina, podríeu ensenyar un poc d'aquests o, també, si algún dia treballeu com a monitors d'aquest esport, vos poden aprofitar. Ací avall ho teniu, els estils de crol, esquena i braça, respectivament.



Per últim vos deixe unes sessions per practicar ja amb els nostres alumnes més grans. Aquestes les voreu a continuació amb el següent ordre: la primera és sobre la flotació i el lliscament, la segona sobre la força dins del medi aquàtic, la tercera per treballar la resistència i la flexibilitat dins de l'aigua i la quarta i última per treballar els bots i els llançaments i recepcions amb pilotes.


ACTIVITATS D'ANIMACIÓ

Altres activitats no tan vistes a l'aula poden ser activitats d'animació com les que vos presente al següent document. Aquestes activitats són de cançons i danses, tècniques lúdiques i tècniques festives. Si ens ho plantegem, podem treballar a l'aula des d'una cançó o un joc de gestos fins a un rally humorístic. Això sí, aquestes coses s'han de preparar sempre molt bé i amb antelació perquè tot surti de la millor manera possible.



Altres activitats que jo he proposat i sempre han agradat als nens són les següents:

JOCS TRADICIONALS

Avuí vos ensenyaré diferents jocs populars els quals, segurament, tots nosaltres ja hem practicat. Primer vos deixe un trencaclosques que podeu demanar als vostres alumnes que el construeixin per encetar alguna classe sobre els jocs tradicionals mentre en parleu d'ells. Aquest trencaclosques està construït a partir d'una imatge d'una carrera de sacs entre dos nens. Si cliqueu damunt la imatge podreu anar al lloc on el podeu montar. Aquest es farà per grups per fomentar la cooperació i col·laboració entre els diferents companys de classe:

preview63 pieceCarrera de Sacs            

Ací teniu una imatge amb la descripció i el corresponent dibuix gràfic sobre el joc
tradicional del "Set i mig":




Per acabar vos deixe un llibre molt complet, interessant i divertit, en el qual trobareu molts jocs diversos, jocs de ball, de cançó, de cercle, etc. Espere que vos agrade!  

dissabte

QUÈ AVALUAREM?

Quan realitzem les activitats amb els nostres alumnes, al acabar la sessió hem d'estar segurs de que ho hem fet el millor possible i hem de quedar-nos satisfets, comprovant que els nens ixen amb esta cara cada vegada que fan educació física!



I el que hem d'avaluar sobre els nens, de manera individual, per estar segurs de que han complit els objectius que ens haviem plantejat, és el següent.


Si vegeu el document vos guiarà en l'avaluació i la progressió que s'ha de qualificar respecte a l'alumne. A més vos deixe una conclusió o reflexió final perquè vegeu què és el que pense sobre l'educació física i perquè pense que hem de practicar-la TOTS.

UNITAT 15. JOCS TRADICIONALS

Aquesta unitat didàctica és la última i m'agrada molt perquè és sobre els jocs tradicionals. És essencial que els nostres alumnes coneguen els jocs populars de la nostra cultura i que tinguen coneixement sobre aquells jocs que es practicaven al carrer sense gaire material. Si cliqueu en la imatge que vos deixe baix podeu visitar una Webquest molt interessant sobre els jocs tradicionals:

https://sites.google.com/a/xtec.cat/fem-un-joc/


I ací teniu la sessió programada per a que gaudiu amb els vostres nens i nenes. Espere que vos agrade!




UNITAT 14. JOCS ALTERNATIUS

En aquesta unitat anem a practicar els jocs i esports alternatius. Per tenir més informació sobre que tracten aquests podeu clicar damunt la imatge i vos portarà a un enllaç on teniu la definició de jocs alternatius i alguns exemples de jocs i esports que podeu practicar a l'aula amb els vostres nens.

http://www.doslourdes.net/JUEalternativos.htm

I ací baix vos deixe la sessió corresponent als jocs alternatius per practicar en classe durant la unitat didàctica corresponent. Aquests jocs heu de practicar-los, perquè els nens s'ho passen d'allò més bé!