divendres

ESPORTS ESPECÍFICS

Després de veure alguns dels esports adaptats que podem practicar a l'aula, vos proposaré alguns dels esports específics que practiquen les persones amb diferents discapacitats. Aquests esports ja tenen nom propi, perquè són esports que es practiquen de manera oficial. Jo quan anava a l'escola vaig practicar alguns d'ells i em va agradar molt poder conéixer un poc d'aquests. Per això pense que és de gust tractar-los, ja que cada vegada que vos propose algo parle des de l'experiència i/o el coneixement.

El goalball és un esport per a persones amb discapacitat visual. Nosaltres a l'aula utilitzaríem un baló amb uns cascavells incorporats o subjectes al baló, i per delimitar el camp enganxaríem una corda amb adhesius al terra. Per saber-ne més, ací vos deixe un document on podeu trobar totes les regles, els jugadors, mesures i característiques del camp, etc.


A més, teniu la corresponent presentació perquè tingueu les coses més clares:


Un altre esport que podeu practicar a l'aula és la boccia. És molt paregut a la petanca, però quan la discapacitat és d'un grau elevat s'utilitza una canaleta per poder fer llançar la pilota. Aquest esport el practiquen persones amb discapacitat motora, psíquica, problemes de mobilitat i altres. Ací teniu més informació:



Per últim vos presente el showdown, una espècie de pin-pon, esport específic per a persones que presenten una discapacitat visual:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada